Historien - Tidslinje

Slik ble Hycom til

Hydraulikk Competance AS (videre kalt HyCom) sin historie startet en stormfull vinterdag, rettere sagt 1.Februar 2008.

De viktigste hendelsene. År for år.

2008:

Hydraulikk Competance AS (HyCom) ble etablert 01.02.2008, og har i dag lokaliteter i Håkonshella, Mathopen – Bergen. Vi startet med 4 ansatte, men merket raskt at etterspørselen var stor og vi måtte utvide staben vår med ekstra 4 stk. i 2009.

2009:

Vi flyttet inn i nye kontor- og verkstedslokaler på totalt 500 m2.

2011:

På dette tidspunktet besto staben vår av teknisk ingeniør, rørleggere, service engineers og mekanikere. I tillegg til kontorpersonell

2012:

I mai 2012 utvidet vi med nye lokaler, 200m2 og 400m2 verksted. Dette betyr av vi i dag har totalt 1150m2 inneareal. Ute areal er på ca. 1200m2. Vi har nå blant annet fått egen trykktestavdeling med video overvåket trykktestrom. Testene kan idag utføres opptil 2500 bar, dette kan ytterligere utvides -og etter kundens ønske / behov.

2016:

Pr. Mars 2016 er vi 30 ansatte i HyCom, hvorav 9 stk på kontorsiden og 21 stk i verkstedet. Våre verksteder er etter hvert blitt meget velutstyrt, og kan nå utføre mer kompliserte feilsøkinger, reparasjoner, overhalinger, resertifiseringer etc. Vi har service personell med nødvendig kompetanse og fagbrev. Videre har vi all nødvendig offshore sertifikater som kreves av våre kunder. HyCom er godkjent lærebedrift.

2017:

2017 ble nok et tøft og krevende år med nedgangen i oljen. Ringvirkningene var store. Men på tross av dette fikk vi nye samarbeidspartnere med tilhørende rammeavtaler og vi klarte med stolthet å serve alle våre kunder. HyCom kunne på tross av motgang beholde alle sine ansatte og fortsette å arbeide sammen mot et felles mål.

2018:

Begynnelsen av 2018 var tøff. Det var etterdønninger etter 2017, men da vi kom til mars/april ble det lysere og HyCom kunne se på en ordrereserve som lyste grønt flere måneder frem i tid. Det ble mye arbeid og hektiske dager slik vi var vant til og det vi trivdes best med. Sommeren 2018 var den mest hektiske perioden på lenge der det var arbeid 24/7 gjennom hele ferien. Nye samarbeid er blitt etablert og eksisterende kunder tas vare på.

2019:

Året 2019 startet bra og endte enda bedre. Vi merket god økning i arbeidsmengden. Med personell som gav alt, kunne vi si ja til enda mer. Det var et år med mersmak og nye samarbeid- og rammeavtaler ble til. Vi brettet opp ermet og var veldig klar for 2020.

2020:

År 2020 har vært en av HyComs tøffeste år hittil og i likhet med mange andre bedrifter måtte en brette opp ermet og søke etter arbeid. Covid-19 tok fra oss mye, men likevel var humøret og ståpåviljen fortsatt tilstede. Dette ble året hvor vi også gjorde den største investeringen i HyComs historie hvor vi kjøpte opp bygg og anlegg i Håkonhella, her har vi holdt til siden HyComs start i 2008. Vi gikk ut av år 2020 med hodet hevet og klar for å kjempe videre med å ivareta de ansatte i pandemien med økt arbeidsmengde og smittevernstiltak, og ikke minst ivareta og hjelpe kundene våre.

2021:

Med Covid 19 pandemien fortsatt hengende over oss fortsatte det møysommelige arbeidet med smittevern. Dette for å ivareta våre ansattes helse, og ikke minst for at vi fortsatt som planlagt kunne utføre våre tjenester til det beste for våre kunder.

Vi merket allerede tidlig på året at våre kunder på nytt torde å satse igjen, og arbeidsmengden knyttet mot Offshore og Onshore økte merkbart. Forespørslene var mange -og førte til at det ble  en meget hektisk og fullbooket sommer med store prosjekter, som bl.a. på plattformen Haven som var lokalisert på Hanøytangen utenfor Bergen.

På avdelingen vår for trykksatt utstyr var arbeidsmengden stor, og resertifisering av akkumulatorer gikk som varmt hvetebrød. Ut over ovennevnte ble det gjort flere store investeringer i eget verktøy, maskiner, bygg og anlegg. Vi inntok også et nytt markedssegment, med utførelse av hydraulisk arbeid -og rørlegging på kraftverk. Her fikk vi være med på oppbyggingen av flere nye kraftverk. En spennende utvikling.

År 2021 er nå skrevet inn i historiebøkene.

Kort oppsummert ble dette et år med mye jobb, fornøyde kunder og dedikerte ansatte. Ansatte som stiller opp for sine kollegaer og ikke minst bedriften. Vi gleder oss til fortsettelsen i 2022.